6 Mayıs 2009 Çarşamba

Futbolcu Gibi Sevinen Teknik Adamlar

Biraz önce Guardiola'nın çılgınca sağa sola koştuğunu görünce aklıma geldi bu teknik direktör tipi. Guardiola, geçtiğimiz hafta da Camp Nou'da oynanan ilk maçta da hakemin penaltı çalmamasına kızınca soluğu dördüncü hakemin yanında aldı ve bir holigan edasıyla var gücüyle çemkirmişti.
Bir taraftar olarak hoşuma gidiyor bir teknik direktörün böyle tepkileri. Zaten, hangi taraftar istemez ki böyle bir teknik direktör kendi takımına? Hem taraftar, sahada kendisi gibi tutkulu birinin takımı yönettiğini hisseder; hem de kendi açısından hata yapma kredisini artırmış olur, taraftarın dili varmaz "istifa" kelimesine.
Ertuğrul Sağlam gönderildiğinde bir ara Slaven Bilic ismi gündeme gelmişti de heyecanlanmıştım. Çünkü 90. dakikada bize gol attıktan sonra taç çizgisinde kumaş pantolonla attığı sevinç ve arıza dolu depar unutulmaz. Açıkçası, sahada gezinen taraftar olarak anılan Pascal Nouma'yı gören bu taraftar, yedek kulübesinde çılgın atan teknik direktöre de aynı şekilde, hatta daha sıkı bağlanır.

Hiç yorum yok: