4 Mayıs 2009 Pazartesi

Altay Play-Off'ta


Altay, 2002/2003 sezonunda Göztepe ile birlikte Süper Lig'e veda ettikten beri 1. ligde mücadele ediyor. Neyse ki Göztepe'nin aksine bu travmadan kurtulup daha da geriye düşmedi. 1. Lig mücadelesinin ilk yıllarında orta sıralarda yer alarak sanki bu ligin gediklisi olacakmış gibi bir hissiyata bürünmüştüm. Ancak, 2005/06 ve 2006/07 sezonlarında Altay play-off'lara kalmayı başardı.

2005/2006 yılında play-off'taki ilk maçta Orduspor'u geçmiş ancak, Sakaryaspor'a 4-1 gibi net bir skorla mağlup olarak Süper Lig'in eşiğinden dönmüştü. 2006/2007 yılındaki play-off mücadelesinde ise Malatyaspor'u eledikten sonra unutulmaz hatta inanılmaz bir Kasımpaşa finali sonrası Altay tek maçta iki kez şok yaşayarak yine 1. Lig'de kalmıştı. Öyle bir maçtı ki, gerçekten dünya tarihinde böyle bir elenme biçimi var mıdır bilemiyorum, oturup araştırmak lazım. Kasımpaşa'nın ilk yarıyı 1-0 önde bitirmesine rağmen, skoru 2-1'e getirmeyi başardı ancak, 10 kişi kalan rakibinin golüne engel olamadı. Hadi diyelimki olur, bunun uzatması var; ki Altay 120. dakikaya 3-2 üstünlükle girmişti. Ancak, nerden geldiği belli olmayan bir füzeyle maç 3-3 oldu ve Altay o moral bozukluğuyla penaltılarla elendi.

Bu sene ile birlikte Altay'ın 1. Lig'de geçirdiği süre 6 sene, play-off sayısı ise 3'e çıkmış oluyor. Bu kez rakiplerin içinde bir de İzmir takımı var. Diğeri ise Kasımpaşa. Altay, Bolu'yu geçtiği takdirde bu iki rakipten birisi ile karşılaşacak. Rakibin Kasımpaşa olması Altay için artı bir motivasyon olabilir. Karşıyaka olursa eğer, 6 yıl aradan sonra bir İzmir takımının Süper Lig'e çıkmasının sevinci de bir nebze teselli olur bizim için. Ancak önce Boluspor engeli var ki iki takım bu sene oynadığı karşılaşmalarda birbirine diş geçirememiş. Üstüne bir de tek maç olması sebebiyle iki tarafın da birbirini ısırmaktan çekinme ihtimalini eklersek, play-off'un ilk maçından uzatma heyecanı yaşanması mümkün.

Sonuçta, play-off şampiyonu olarak Altay'ı görmek istediğim (plase Karşıyaka), ve muhtemelen Kayseri'de oynanacak keyifli bir "3 maç" bizi bekliyor.

Hiç yorum yok: